Programi in ponudba

Izberite program, ki vam ustreza ali pa nam zaupajte svoje želje

Nudimo različne tipe vadb za podjetja, ki jih lahko v celoti prilagodimo željam in potrebam zaposlenih v smislu termina, trajanja, intenzivnosti ter pogostosti. Vadbe trajajo od 15 do 45 minut in jih praviloma vključimo v delavnik, lahko pa se tudi izvajajo pred ali po tem. Vadba se izvaja v prostorih podjetja (dovolj je malo večja pisarna/konferenčna soba/terasa), po potrebi pa se lahko organizira tudi v primernem prostoru v neposredni bližini ali “online”. Pri vseh vadbah uporabljamo le težo lastnega telesa ter različne manjše pripomočke. Vadeči si sami priskrbijo vadbeno podlogo in/ali brisačo.

Aktivni odmor

15 min

Idealna različica vadbe, ko nam po večurnem delu upade motivacija in energija. S hitro vendar učinkovito vadbo ter raztezanjem dobimo nov zagon in energijo potrebno za preostanek dneva. Nizko intenzivna vadba s poudarkom na korekcijskih vajah za pravilno držo in raztezanju »zakrčenih« mišic.

 

stres na delovnem mestu, aktivni odmor

Pravilna drža

15-45 min

Pri večurnem sedenju zelo pogosto pozabimo na pravilno držo. Ko temu dodamo še splošno fizično neaktivnost in oslabele mišice, se kaj hitro pojavijo bolečine v križu, zgornjem delu hrbta in vratu.  S krepitvijo mišic odgovornih za pravilno držo in z raztezanjem ter sproščanjem mišic, ki so pri sedenju »zakrčene« bomo uravnovesili neskladja, ki so posledica dolgotrajnega sedenja in fizične neaktivnosti.

bolečina v vratu, pravilna drža

Celostna vadba

15-45 min

Pri tej vadbi se posvetimo vsem glavnim mišičnim skupinam. Poudarek je na funkcionalni vadbi – vadbi, ki nam omogoča, da opravljamo vsakdanje obveznosti in gibe brez težav in brez bolečin. Tovrstna vadba je odlična preventiva pred poškodbami, ki so, na primer, posledica oslabljenih ali pa skrajšanih mišic.

delovadba

Joga

30-60 min

Vadba oziroma praksa, ki združuje telesno vadbo – asane in pravilno dihanje oz. dihalne vaje, ki ugodno in blagodejno vplivajo tako na telesno kot duševno počutje. Odlična izbira za odličen začetek dneva ali sprostitev po napornem delavniku.

joga

Delavnica o zdravi prehrani

2 x 45 min

Z ustrezno prehrano in življenjskimi navadami lahko dosežemo, da je naš nivo energije v telesu čez dan vedno visok. Z delavnico o zdravi prehrani, ki jo vodi dipl. biokemičarka in mag. molekularne nutricionistike in prehranske tehnologije, lahko vašim zaposlenim predamo ključne smernice za spremembo v načinu prehranjevanja in navadah, za doseganje višjega nivoja energije.

Med drugim boste izvedeli:

  • Kako deluje naše telo in zakaj je prišlo do kronične utrujenosti prebivalstva,
  • Kako našim možganom zagotovimo višji nivo energijo,
  • Kako se znebiti potrebe po sladkem,
  • Kako narediti spremembo preprosto in zabavno;
zdrava prehrana

Delavnica "Sedenje je novodobno kajenje"

2 x 45 min

Z delavnico “Sedenje je novodobno kajenje” želimo poudariti negativen vpliv prekomernega sedenja in telesne neaktivnosti na zdravje v današnjem času, ter ljudi spomniti na pomembnost telesne dejavnosti v vsakdanjem življenju. 

Na delavnici boste izvedeli:

  • kaj sploh pomeni redna telesna dejavnost in kako začeti,
  • kakšne vse so koristi redne telesne dejavnosti,
  • kako na enostaven način v vaš vsakdan vključiti več gibanja,
  • zakaj je pomembno, da med dolgotrajnim sedenjem naredimo več odmorov,
  • kako in na kakšen način vključiti gibanje ter sproščanje tudi na delovnem mestu;

Na koncu skupaj naredimo tudi osebni, individualen načrt telesne dejavnosti ter izvedemo kratek aktivni odmor s prikazom vaj, ki jih lahko naredite kar v pisarni.

 

*V kolikor razmere v podjetju ali trenutna situacija ne omogoča vadbe v živo, so vse naštete vadbe na voljo tudi v on-line različici s predvajanjem v živo preko spleta.

 

Ostala ponudba za podjetja

izlet v hribe, par, športni dan

Športni dan / "Team building"

Za vaše podjetje organiziramo športni dan po vaši meri. Kolesarjenje, izlet v naravo, pohodništvo, smučanje, tek na smučeh, sankanje; Možnosti je ogromno, zagotavljamo pa vam, da bodo rezultat nasmejani obrazi, prijetno utrujeno telo in zadovoljen želodček.

individualna vadba

Individualni treningi

Za vse tiste, ki bi želeli bolj individualen pristop, prilagodljivost pri terminu treninga in osebni načrt vadbe. Z vadbo prilagojeno vam in vašim ciljem, bo dosega le tega še hitrejša.